Alles voor u - Johan Knuts, Leen Roels en Ineke Nijssen

november 2021

 

Toneelspel over het draaglijk maken van het schier ondraaglijke.

“Alles voor u” is een tragikomedie over een vechtscheidend koppel dat elkaar tegen wil en dank blijft ontmoeten.Dat gebeurt aan het ziekenhuisbed van hun dochter die zich afvraagt of haar ouders het niet beter hadden gehad zonder elkaar en in feite ook zonder haar.

De spelers van “Alles voor u” verwelkomen de toeschouwers bij kaarslicht, schenken een glaasje wijn en trakteren hen vervolgens op enkele hilarische,ontroerende,tragische en beschamende hoogtepunten uit het leven van de familie verbist.


Regisseur
Lore Waignein

Acteur (rol)
Jo Bostyn (Vader)
Carine Deslee (Moeder)
Margot Demeulemeester (Dochter)

Speeldata
vrijdag 12 november 2021 om 20u in CC De Stringe (on stage)
zaterdag 13 november 2021 om 20u in CC De Stringe (on stage)
woensdag 17 november 2021 om 20u in CC De Stringe (on stage)
donderdag 18 november 2021 om 20u in CC De Stringe (on stage)
vrijdag 19 november 2021 om 20u in CC De Stringe (on stage)

Gezjost - Vrij naar "De Jossen" (Tom Lanoye)

maart 2022

 

Zei daar iemand – op trieste toon – ‘het nieuwe normaal’? Of horen we gewoon de klaagstem van zowat iedereen? Ja, de coronacrisis is een vat vol ellende. Neen, de foerters geven daar niet aan toe. Integendeel, deze keer gaan ze aan de slag met een vaste tekst om er uiteindelijk zelf een creatieve invulling aan te geven.
Hiervoor kloppen ze aan bij Tom Lanoye. De auteur behoeft weinig introductie. Lanoye is een literaire duizendpoot, die niet alleen in vlaanderen, maar ook internationaal bejubeld en bekroond werd. Het stuk is een experimenteel en absurdistisch pareltje. Een uitdaging dus om er mee aan de slag te gaan.

De rolverdeling in dit vierledige stuk mag duidelijk zijn: iedereen is een jos. Alle personages zijn verbonden met elkaar in dat josdom. Een josdom waarin iedereen gelijk is voor de wet, waarin niemand ‘gejost’ wordt. Die jossigheid biedt hun duidelijkheid, zorgeloosheid en troost. Ze doen alles samen en vertrouwen elkaar blindelings. Maar vragen stellen de jossen zich niet.
Tot één van hen aangeeft dat hij zich ‘zo anders’ voelt ...


Speeldata
donderdag 10 maart 2022 om 20u in De Kazerne Deerlijk
vrijdag 11 maart 2022 om 20u in De Kazerne Deerlijk
zaterdag 12 maart 2022 om 20u in De Kazerne Deerlijk

Gonzo - Stef Lernous

april 2022

 

Een verlaten bunker, ergens te velde in dit platte land. Een voor een dienen Frank, Tanja, Tom en Charlene zich aan voor een dikbetaalde therapie- en meditatiesessie. Een tocht naar hun innerlijke zelf.Allemaal zijn ze gemankeerd, en willen ze even ontsnappen aan de chaotische realiteit. En wie weet welke monsters komen boven ...
Ceremoniemeester is Amy,een Sjamaan zoals ze die vandaag niet meer maken. Ze leidt haar volgelingen door een wereld van bizarre rituelen en experimenteert er op los, al blijft ze ook immer een kleine zelfstandige.Vraag is of de hele seance tot verlossing leidt,of dreigt daarentegen de totale ontsporing?

De tekst van Abattoir fermé-goeroe Stef Lernous is een burleske parodie op de therapiewereld, maar toont zich tegelijk gevoelig voor de zoekende mens. Een fascinerende theatertrip.


Regisseur
Frederik Vercaempst

Acteur (rol)
Annelies Blancke ( Amy)
Jonatan Baert (Frank)
Tom Vaneeckhout (Tom)
Isolde Tack (Tania)
Lies De Smaele (Charlene)

Speeldata
zaterdag 23 april 2022 om 20u in CC De Stringe
donderdag 28 april 2022 om 20u in CC De Stringe
vrijdag 29 april 2022 om 20u in CC De Stringe
zaterdag 30 april 2022 om 20u in CC De Stringe